LOGO ABC        
Geluidsmeter en Trillingsmeter

Plug and play geluidsmetingen met AUROLEX geluidsmonitoring

Zie voor meer informatie de website http://www.aurolexmonitoring.nl

Aurolex heeft een nieuw Plug and Play Geluidsmonitoring Systeem ontwikkeld met afmetingen 120 x 120 mm. Aan boord is een klasse-1 geluidsanalyzer en een 11 kanaals datalogger. Het systeem is plug-and-play, u hoeft geen verstand van geluid te hebben of met software om te kunnen omgaan. Gewoon neerzetten en inschakelen. Alle geluidmeetwaarden kunt u via internet raadplegen. Rapporten worden automatisch naar u doorgestuurd als pdf file. U krijgt waarschuwingen op uw telefoon of e-mail (of meerdere personen) als bepaalde ingestelde normen worden overschreden. Zeer gebruiksvriendelijk en zeer voordelig (voordeligste klasse-1 monitoringssysteem ter wereld!). Het wordt ondermeer ingezet als geluidmonitoringssysteem bij havenprojecten, evenementen en ook het TT-circuit. Een innovatief systeem dat als basisunit een , klasse 1 IEC 61672 geluidanalyzer heeft optioneel kan er een weerstation aangesloten worden die alle meteo parameters meet. Het systeem heeft daarnaast een aansluiting voor 220V, een oplaadunit en een zware onderhoudsvrije accu (optioneel). Het systeem stuurt zijn data automatisch via een GPRS-verbinding naar onze servers, waar u de data kunt raadplegen, of u laat het automatisch naar u zelf doorsturen. Het systeem is voorzien van een weerbestendige microfoon. Het Aurolex Milieu Monitoring Systeem heeft de mogelijkheid om een uitgebreid scala aan milieuzaken te monitoren. Sensoren voor trillingen, windsnelheid en windrichting, luchtkwaliteit, en grondwater kunnen moeiteloos worden aangebracht. Op één Aurolex Monitoring Systeem kunnen 7 sensoren worden aangebracht. Op iedere locatie ter wereld met een internetverbinding kunnen de resultaten elk moment bekeken en bewerkt worden. De uitkomsten kunnen grafisch worden weergegeven of als data in tabellen. Men kan zelfs grafieken en automatische rapportages via e-mail laten laten versturen. U kunt uw eigen rapporten maken om die automatisch naar klanten te laten versturen. Zelf software installeren om de meter uit te lezen of naar meetplaatsen gaan om de data uit te lezen is niet meer nodig. Drempelwaarden kunnen worden ingesteld, waarboven automatisch een alarm per e-mail of SMS wordt verstuurd, wanneer de drempelwaarden worden overschreden. Het Aurolex systeem heeft zeer uitgebreide mogelijkheden om tot het gewenste resultaat te komen. Zie voor meer informatie de website http://www.aurolexmonitoring.nl

geluidsmetergeluidsmeter

Geluidsmonitoring

octaafband analyseoctaven

  PLUG AND PLAY EENVOUDIG EN BETROUWBAAR GELUIDMETEN, HIGHLIGHTS

  • Push data system. Automatisch meetrapport en exel file via e-mail, naar wij u maar wilt.
  • Alarms zijn persoonlijk on line instelbaar, alarmering via SMS of email. Naar groepen van mensen indien nodig.
  • Mogelijk data automatisch laten doorsturen als CSV file.
  • U heeft geen Lan of Wifi verbinding nodig, alles kan via GPRS of UMTS
  • Audio opnames bij event (optioneel)
  • Snapshot video bij event (optioneel)
  • Aansluiting voor 220V en 12V
  • Aansluitingen voor analoge sensoren (9 stuks)
  • Aansluiting meteo station met (neerslag, wind, gps, licht, zicht, RV, temperatuur, luchtdruk etc.)
  • Aansluiting audio opname, of automatische event geluidsopnamen (pre-event instelbaar)
  • Bevestiging op microfoon statief en/of met magneet bevestiging.
  • Neerzetten-Aanzetten-Geluidmeten
  • U hoeft zelf geen software te installeren. Dus geen gedoe met ITC-afdeling of hoofdpijn dat het niet werkt.
  • U hoeft geen geluidsdeskundige te zijn om dit systeem te kunnen gebruiken.
  • Probleemloos onderhoudsarm systeem.
  • Wij bewaren u meetdata gratis voor een heel jaar.
  • Bruikbaar voor publiekswebsites (zie www.aurolex-drenthe.com)
  • Mogelijkheid om zelf automatische rapportages te laten genereren.
  • Mogelijkheid om meetresultaten en data automatisch te plotten op kaartmateriaal of foto''s.
  • De data wordt automatisch bewaard en gebackuped
  • De gemeten waarden zijn overal ter wereld direct beschikbaar via Internet of Intranet.
  • Het systeem controleert zichzelf (en de meters) op foutieve digitale signalen.
  • Configuratie via internet.
  • Mogelijkheid beperkt gedeelte van de data vrij te geven op internet.
  • Geïntegreerd modem (ISDN, analoog, Ethernet of GSM/GPRS).
  • Optioneel energievoorziening via zonnepaneel voor standaard 1 week, onbeperkt met groter zonnepaneel of 220 Volt aansluiting.

   1. Type 1 geluidniveaumeter voldoet aan IEC 61672; 2002.
   2. Type 1 microfoon, 1/2 ", 20 mV/Pa, prepolarised condensor microfoon met outdoor kit.
   3. Meetbereik 15 dB(A) RMS - 140 dB(A) piek.
   4. Meetdata o.a. Leq, Spl, Lep,d, Lden, L1-L99, Lmax, Lpiek.
   5. Filter A, C en Z, gelijktijdig te meten
   6. Dynamisch bereik 120 dB.
   7. Frequentie bereik 20 - 20.000 Hertz, sample rate 48 kHz.
   8. Werktemperatuur -10 tot + 50 graden Celcius.
   9. Vochtigheid: maximaal 90% relatieve vochtigheid (niet gecondenseerd).
   10. Set is weersbestendig en betrouwbaar
   11. Stroomvoorziening van meetset via ingebouwde accu of met optioneel inplugbaar zonnepaneel.
   12. Draadloze data overdracht (GPRS, WLAN, GSM).
   13. Voorbereid voor het toevoegen van sensoren die de meetcondities opnemen zoals windsnelheid en richting, luchtkwaliteit, trillingsniveaus, licht etc. Standaard is aanwezig temperatuur en luchtvochtigheid.
   14. Online monitoring via internet. Direct al uw meetpunten overzichtelijk op het scherm. Via GPSsysteem en Google Earth is direct de lokatie van uw meetpunten zichtbaar.

Hi-performance, data distributie en compatibiliteit met de PC

Aurolex system :

Het ABC-Aurolex Monitoring Systeem geeft de mogelijkheid om het proces 24 uur per dag te bekijken en te managen vanaf elke lokatie ter wereld met een internetverbinding. De resultaten kunnen grafisch worden weergegeven of als data in tabellen. Men kan automatische rapportages laten genereren waarvan men de layout zelf kan bepalen. Deze rapportages kunnen automatisch worden verstuurd naar een willekeurig email adres als pdf file.Men hoeft dus niet meer naar de meetplaatsen toe om de data te verzamelen. Drempelwaarden kunnen worden ingesteld, waarboven automatisch een alarm wordt verzonden via SMS of email. Alle gemeten waarden kunnen verder eenvoudig worden bewerkt via bijvoorbeeld Excel.

Push data systeem

Aangezien wij werken met een zogenaamd Push data systeem hoeft u bij het uitlezen van de data zelf geen software te installeren. Het geeft tevens de mogelijkheid om zelf automatisch rapporten te laten genereren en zelfs de data automatisch op een kaart te laten plotten. Via het ingebouwde GPS systeem worden uw meetpunten direct via Google Earth zichtbaar als u inlogt op onze server. Wij verzorgen automatisch de backups en bewaren de data standaard 1 jaar.

Data registratie

Voor data registratie passen we de ABC-Monitoring Box II toe (onderdeel van het ABC- Aurolex Systeem). Deze box met legio mogelijkheden is voorzien van een intern modem en is geheel 'plug and play'. De gemeten waarden worden direct opgeslagen in een database die via Internet te raadplegen is. Dit geeft de mogelijkheid om de resultaten on-line te bekijken via Internet. De ABC-Monitoring Box II kan aan bijna alle voorhanden sensoren worden aangesloten. Enkele voorbeelden zijn geluidsmeters, trillingsmeters, vochtigheidmeters, temperatuurmeters, lichtmeters etc.

Trend module

De trend module biedt de mogelijkheid om de data grafisch weer te geven. De schaling van tijd en data is geheel naar eigen keuze instelbaar. Bovendien kan de data geexporteerd worden zodat deze makkelijk te bewerken is in bijvoorbeeld Excel.

Alarm module

Het systeem is voorzien van een alarm module dat een waarschuwing of alarm zendt via SMS of email indien een vooraf ingestelde waarde wordt overschreden. Tevens kunnen fouten of mankementen in het meetsysteem worden weergegeven. Overschrijdingen van alarmdrempels kunnen naar keuze gevisualiseerd worden via de Internet Interface zodat u direct bij het inloggen kunt zien bij welke meetpunten de waarden zijn overschreden.

Vanaf afstand te bedienen

De ABC-Monitoring Box III is voorzien van een aantal poorten die het mogelijk maken de processen in de box te manipuleren. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden als er vanuit kantoor een reset gedaan moet worden van de meetapparatuur. Optioneel kan gekozen worden voor de module waarbij de meter c.q. sensoren online via internet kunnen worden ingesteld en ingeregeld.

Bereikbaar vanaf elke locatie, wereldwijd

Het systeem is geheel web-vriendelijk gemaakt. Men hoeft dus niet meer naar bepaalde lokaties toe om de data op te halen of om een systeem te resetten. De data kan vanaf elke pc met een internet verbinding worden uitgelezen.
 

 

HOME | ABOUT US | BSWA | WEBSHOP | KONTAKT | HELP
Copyrights; 2011 ABC International Trade BV. All rights reserved.